lunes, 23 de mayo de 2011

Difícil gestió de la diversitat religiosa

lavanguardia.com, Oriol Domingo
1. La gestió administrativa i política de la diversitat religiosa es difícil i delicada. Mantenir la independència i la col·laboració entre el poder polític i les confessions religioses no és fàcil.
2. Catalunya te una gran avantatge. L’administració de la Generalitat és la única a l’Estat de les autonomies que compta amb una direcció general d’Afers Religiosos. El director general Xavier Puigdollers afirma, en declaracions a La Vanguardia, que “aquest Govern atorga valor al fet religiós”. A més el Govern presidit per Artur Mas posa en marxa, dins aquesta direcció general, un Consell Assessor de la Diversitat Religiosa. Serà dirigit per Francesc Torralba que acaba de publicar el llibre Jesucrist 2.0 El cristianisme ara i aquí.

3. Objectius del Consell Assessor son, entre altres, assessorar al Govern de Catalunya en matèries religioses i la seva expressió en la vida pública, i per a una bona gestió de la diversitat religiosa i espiritual.

4. No serà un Consell format per representants de les diferents confessions. S’obra un interrogant en medis polítics, eclesials, religiosos i ecumènics. La tasca d’Afers Religiosos i del Consell Assessor podria quedar afectada negativament segons quins criteris s’apliquin en la composició d’aquest Consell.

5. El Consell Assessor ha d’estar format per persones qualificades i enteses en afers religiosos i en diversitat religiosa. No hi han de ser com representants confessionals. Però fora un error que persones amb molta experiència teòrica i pràctica en ecumenisme i en el camp interreligiós quedessin, precisament per aquest motiu, sense poder formar part del Consell Assessor de la Diversitat Religiosa. L’experiència ha de ser un aval, no una penalització.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es