sábado, 16 de octubre de 2010

Whoopi Goldberg abandona un plató per un comentari contra l'islam

EFE (NOVA YORK), elperiodico.cat
El controvertit presentador Bill O'Reilly va acusar "els musulmans" dels atemptats de l'11-S
Les actrius i tertulianes Whoopi Goldberg i Joy Behar van abandonar ahir el plató del programa de televisió nord-americana The View, de la cadena ABC, en què participen habitualment després que el convidat Bill O'Reilly, el polèmic comentarista de la conservadora cadena Fox, acusés el conjunt dels musulmans dels atemptats de l'11-S als EUA.
El controvertit comentarista, que presenta diàriament el programa informatiu The O'Reilly Factor --que durant anys ha estat el més vist de la televisió per cable als Estats Units-- participava amb la periodista Barbara Walters i Goldberg i Behar en un debat sobre la construcció d'un ambiciós centre islàmic a prop de la zona zero de Nova York. En una acalorada discussió, O'Reilly va argumentar que la majoria dels nord-americans no veuen amb bons ulls que es permeti la construcció d'aquest centre tan a prop d'on van tenir lloc els atemptats de l'11 de setembre del 2001. "Els musulmans van atemptar contra nosaltres" l'11-S. "Ens van matar", va afirmar com a argument.

Les dues actrius es van indignar i van insistir a diferenciar entre musulmans i extremistes, i davant l'actitud d'O'Reilly van decidir abandonar el plató. Van tornar més tard, quan O'Reilly, a instàncies de Walters, que li va recriminar que culparà dels atacs tota una religió, va afirmar: "Si algú ha sentit que estava menyspreant tots els musulmans, demano disculpes".

La construcció d'aquest centre, conegut com a Casa Còrdova o Park51, ha generat una forta polèmica entre part de la ciutadania nord-americana, que malgrat els esforços fets des de múltiples fronts, segueix vinculant els atemptats de l'11-S al col·lectiu musulmà.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es