lunes, 25 de octubre de 2010

La comunitat islàmica de Martorell, Mesquita ElHidaya organitza una jornada de portes obertes

UCIDCAT.INFO
La Comunitat Islámica de Martorell, Mesquita ElHidaya ha organitzat una jornada de portes obertes ahir dia 24 d'octubre de 2010 a la seu de la comunitat situada al carrer Mur, 136 de Martorell.
A aquesta jornada han assistit:
El senyor Salvador Esteve i Figueras alcalde de Martorell, la regidora de cultura Maria Teresa Casanovas i Archs, Mohamed El Ghaidouni El Morabet President de la Unión de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), Agustí Iglesias tècnic de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, representants del cos de la policia nacional, representants de Mossos d'esquadra, membres de la junta de la Comunitat Musulmana de Martorell, Mesquita Tariq Al Falah, veïns de Martorell, etc.

L'acte es va iniciar amb la lectura d'alguns versets del sagrat Alcorà recitats pel Imam de la mesquita, seguit per la intervenció del president de la comunitat el senyor Abdelaziz Idrissi, que va agrair a tots els assistents, subratllant que els membres de la comunitat es senten integrats, i per tant formen part dels veïns de Martorell.
La regidora de cultura en la seva intervenció, i després d'agrair a la junta de la comunitat del treball que està desenvolupant per portar a terme el bon funcionament de la Mesquita, va comentar que per ser ciutadà de Martorell no cal renunciar ni la cultura d'origen , ni la religió, sinó, respectar les normes de convivència, i participar en la construcció i el desenvolupament de la ciutat des de la igualtat i el respecte. També va comentar que la integració dels musulmans ha de passar per una bona educació dels fills.
El president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), en la seva intervenció va comentar que iniciatives com les jornades de portes obertes són ponts de diàleg que ajudaran a vèncer Els prejudicis que encara bloquegen la total acceptació dels demés com a Altres persones que també tenen coses a aportar a l’espai comú de coexistència. Actes com aquests són una evidència clara que la comunitat musulmana catalana te vocació d'assentament, arrelament i permanència. Aquest es el bon camí a recórrer per tal de donar cos i visibilitat a l’islam de Catalunya, va comentar el President de UCIDCAT.
El president de UCIDCAT va finalitzar la seva intervenció dient que:
Des de UCIDCAT s’està treballant amb les diferents comunitats islàmiques, donant-los suport per visibilitzar i normalitzar el fet religiós musulmà a la societat. També s’està treballant per la integració de la comunitat musulmana catalana a la societat, i per tant, treballant per la convivència del conjunt de ciutadania.
L'acte es va concloure per la intervenció de l'alcalde, que va agrair als musulmans de Martorell, i als membres de la junta de la comunitat islàmica de Martorell per convidar-lo a aquest acte que va qualificar d'important. El senyor alcalde, va comentar que hem de ser molt units en aquest temps difícil on la crisi econòmica ens ha afectat a tots, però als immigrants més. Va comentar també que els ciutadans de Martorell no permetran que alguns aprofiten la crisi per fer propaganda a idees que discriminin els immigrants.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es