viernes, 29 de octubre de 2010

"Islam i ciutadania" jornada organitzada per la Comunitat Islàmica de Roquetes

UCIDCAT.INFO, Roquetes 22-10-2010
La comunitat Islàmica de Roquetes i amb la col·laboració de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), va organitzar una jornada sobre "Islam i ciutadania" el passat dia 22 d'octubre de 2010.
La jornada va tenir lloc a la sala d'actes de l'ajuntament de Roquetes al carrer Rebull s / n de Roquetes (Tarragona).
La jornada es va iniciar amb la intervenció del senyor Francesc A. Gas Ferré alcalde de Roquetes, que va agrair a UCIDCAT pel suport que ha donat a la Comunitat Islàmica de Roquetes perquè porta a terme aquesta jornada que va qualificar de molt important. El senyor Francesc ha comentat en la seva intervenció que tots els veïns de Roquetes són ciutadans amb els mateixos drets i obligacions. Al municipi de Roquetes -diu l'alcalde- el 19% dels veïns són immigrant, i la població musulmana constituí el 53% del total de la població immigrant resident a Roquetes.
El alcalde ha estat acompanyat per la regidora de l'Àrea de Governació i Turisme M. Isabel Belmonte Rodríguez i el Sr Francesc Ollé Garcia, 4t tinent d'alcalde i regidor de l'Àrea de Cultura, Ensenyament i Joventut. També han assistit representants de l'associació de veïns de Roquetes.

Mohamed El Ghaidouni El Morabet, President de UCIDCAT en la seva intervenció va agrair al senyor alcalde pel suport que ha donat a la comunitat Islàmica de Roquetes perquè pugui portar a terme aquesta jornada, i per tant visibilitzar la pràctica de l'islam, i la cultura musulmana a aquest municipi.
El president de UCIDCAT, va comentar que la religió musulmana avui dia forma part del panorama públic, i per tant és una realitat per a moltes persones a Catalunya, comunitat autònoma que compta amb aproximadament 350.000 musulmans.
El Ghaidouni va subratllar que un dels objectius de la UCIDCAT és donar suport a les comunitats islàmiques de Catalunya per visibilitzar la pràctica de l'islam, i per tant normalitzar el fet religiós musulmà a la societat catalana, insistint que aquesta normalització ha de passar pel respecte al dret a la diferència. El president de UCIDCAT va concloure la seva intervenció dient que per ser català no cal renunciar ni la cultura d'origen ni la religió.
El senyor Taoufik Cheddadi El Harrak, vicesecretari de UCIDCAT i president de la Comunitat Islàmica Barcelonesa, va analitzar durant la seva intervenció el concepte de la ciutadania des de la jurisprudència islàmica.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es