El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, i el regidor de Ciutadania i Convivència, Josep Pera, han rebut aquest matí al saló de plens del Consistori una delegació de diversos representants de comunitats religioses de Nova York i Glasgow, en el marc d'un programa d'intercanvi entre líders religiosos i civils de Badalona, Barcelona, i les dues ciutats estrangeres.
L'objectiu de la visita és compartir bones pràctiques de foment de la convivència i del diàleg entre comunitats religioses, societat civil i administració, així com donar a conèixer el model de gestió de la diversitat religiosa de Badalona.
En el marc d'aquesta jornada d'intercanvi, els líders religiosos nord-americans i escocesos hauran pogut visitar diferents llocs de culte i barris de la ciutat, on s'hauran entrevistat amb persones representants d'entitats i comunitats locals.
Aquesta tarda, la delegació tindrà ocasió de trobar-se amb membres del grup de Diàleg Interreligiós de Badalona per conèixer de prop quines accions s'estan impulsant a la ciutat a favor de la convivència i de la cohesió social. La visita a Badalona finalitzarà amb la conferència que, sota el títol "Comunitat, família i drets de les dones: una experiència musulmana a Nova York" impartirà Robina Niaz a la seu de l'Associació per a la Multiculturalitat, la Informació i la Convivència Social (AMICS), situada al carrer de Liszt, 93 de Badalona. Robina Niaz, membre de la delegació de Nova York, és mediadora nord-americana d'origen pakistanès especialitzada en el treball amb dones i infants víctimes de la violència domèstica.
En la seva intervenció d'aquest matí, el primer tinent d'alcalde, Ferran Falcó, ha assegurat que, per la seva diversitat religiosa, Badalona pot ser coneguda com " la petita Nova York catalana, ja que hi ha 122 nacionalitats, 11 creences diferents, i 92 espais de culte".
Per la seva part, el regidor de Ciutadania i Convivència, Josep Pera, ha destacat exposat les diverses accions que es desenvolupen en el marc del Programa per al Diàleg entre Creences i Conviccions ciutadanes gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament de Badalona i Unescocat.
Cal recordar que el passat mes de juny del 2009, aquest mateix programa –coordinat a tres bandes pel Centre UNESCO de Catalunya, el Centre Interreligiós de Nova York i el Consell Interreligiós d'Escòcia- va portar a Estats Units diversos representants civils i religiosos catalans.
No hay comentarios:
Publicar un comentario