jueves, 28 de octubre de 2010

Amorós compara el papa amb un imam salafista

27/10/10, BARCELONA, avui.cat
El secretari d'Immigració diu que l'imam de Lleida i Benet XVI són dues versions retrògrades de les seves religions.
El govern reprotxa les declaracions i l'alcalde de Lleida l'acusa d'irresponsable.
El secretari d' Immigració, Oriol Amorós, va comparar ahir l'imam salafista de Lleida amb el Sant Pare i els va titllar de retrògrads. A la pregunta, a RAC 1, sobre el fet que alguns partits critiquin la visita del papa però aplaudeixin un imam com el de Lleida, va respondre: “M'ho posa difícil a l'hora d'elegir. Són dues versions bastant conservadores i retrògrades de les seves pròpies religions”, tot i que “possiblement, guanyaria l'imam”. Després va afegir que “es necessiten millors interlocutors al capdavant d'algunes religions”.

La consellera de Treball, Mar Serna, que poc després va comparèixer davant la premsa per explicar els acords del Consell Executiu, va reprotxar a Amorós les seves declaracions i, entre altres coses, va recordar en nom del govern que el papa “és un cap d'estat”. “Tots dos són dirigents espirituals, però el papa té un element afegit, que és cap d'estat del Vaticà”, va dir Serna.
Per ferir
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va qualificar les declaracions d'“irresponsables, inoportunes i desafortunades”, i va dir que tenen “la clara intenció de ferir la sensibilitat dels ciutadans”.
Ho hauria de saber
Segons Ros, el màxim responsable del govern català en matèria d'immigració “hauria de conèixer que la religió és un factor integrador”. “Declaracions d'aquestes característiques tendeixen a dificultar els processos d'integració i a ferir a tots aquells ciutadans que tenim creences i conviccions religioses”, va assenyalar l'alcalde.
Ros va insistir que Amorós va demostrar “una òbvia falta de sensibilitat “ i el va acusar de voler ferir sensibilitats tan importants com l'espiritual o la religiosa dels ciutadans.
D'altra banda, la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, va demanar la destitució “fulminant” del secretari d'Immigració per haver insultat “milions d'espanyols i catalans”. Camacho va reclamar a Montilla que faci fora Amorós perquè si no ho fa se sobreentendrà que “ratifica” aquestes declaracions.
El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va dir ahir a tots els crítics amb la visita del papa que “Barcelona hi sortirà guanyant”.
“Dos alts càrrecs són suficients”

La consellera de Treball, Mar Serna, que ahir va actuar de portaveu del govern en fer les declaracions de després del Consell Executiu, va assenyalar que per anar a la consagració de la Sagrada Família que farà el papa “n'hi ha prou” que hi vagin el president, José Montilla, i el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira. La resta de consellers, va explicar, hi aniran o no “en funció de les seves agendes”. Encara no hi ha res confirmat.
Serna, d'altra banda, va parlar de diners i va dir que l'única despesa que suposa per al govern la visita de Benet XVI a Barcelona és l'organització del centre de premsa que es muntarà a Drassanes. Segons va detallar el govern, aquest centre costarà al voltant dels 350.000 euros, que pagaran entre la Generalitat, uns 250.000, i la Diputació de Barcelona, els 100.000 euros restants.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es