sábado, 18 de septiembre de 2010

La Paeria facilitarà els tràmits als musulmans si se'n van al polígon

segre.com
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va assegurar ahir que la Paeria donarà facilitats a la comunitat musulmana del carrer del Nord per construir un nou temple si accepten anar al solar del polígon que l'ajuntament ja els va cedir fa gairebé tres anys. "Tenen l'espai del polígon, que compleix tota la normativa, i se'ls donaran facilitats per construir el nou temple amb elements prefabricats de forma ràpida, un espai amb capacitat per a més de 500 persones que cobriria l'activitat ordinària. Per a celebracions massives puntuals, se'ls podrien cedir espais públics", va afirmar l'alcalde. Ros es va mostrar "molt satisfet" perquè la comunitat hagi acceptat estudiar aquesta possibilitat i va considerar que és una mesura constructiva que permet entreveure una sortida a aquest conflicte. "La comunitat ha d'arribar al convenciment que amb l'espai que tenen al carrer del Nord no n'hi ha prou i ha de fer un esforç", va assenyalar. La mesquita del carrer del Nord està clausurada des de dimarts, de moment provisionalment, per haver superat per segona vegada en dos mesos l'aforament autoritzat. L'ajuntament ha advertit que el tancament podria convertir-se en definitiu, tenint en compte la reincidència, encara que està a l'espera de les al·legacions que la comunitat hi presentarà.


Mentrestant, la Paeria els ha donat permís per tornar a resar avui al Pavelló Blau dels Camps Elisis. No obstant, serà l'últim divendres en què aquesta opció serà possible, ja que l'inici del muntatge de Sant Miquel en aquesta zona és imminent. Ahir van tornar a resar a l'altra carpa situada al final del recinte firal. L'imam va assegurar que hi seran mentre puguin.

D'altra banda, l'associació Atlas va reclamar ahir a la Paeria que prescindeixi de Houzi com a interlocutor i que faciliti a altres associacions musulmanes el solar per a la mesquita. També va anunciar mobilitzacions.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es