sábado, 14 de mayo de 2016

L'Ajuntament de Terrassa convoca associacions per treballar la convivència durant el més del Ramadà

UCIDCAT.INFO Terrassa Mohamed Settati 08-05-2016 
Dimecres dia 11 de maig de 2016, l'ajuntament de terrassa va convocar associacions cultural i religioses locals i de confessió musulmana per tal de treballar la convivència veïnal a la cuitat tot garantint que els canvis que es donen durant el mes de Ramadà no esdevinguin impactes negatius en els diferents àmbits: espai públic, comunitats veïnals, integració, educació, ets.. Aquesta reunió, que va tenir lloc a la seu de l'ajuntament de Terrassa de la Ctra. Montcada numero 596, va ser presidida per la Sra. Mercè Soler Campins Directora de serveis de Ciutadania i Qualitat Democràtica i va comptar amb la presència de diferents tècnics com de la participació ciutadana, servei social, joventut i temps lliure així com el representant de l'autoritat local de policia urbana.
La reunió va ser un punt de trobada per reflexionar i sumar ideàs d'actuacions i sensibilització sobre la celebració del més del Ramadà que suposa un seguit de canvis en els hàbits i els temps de les persones que tenen impactes en diferents àmbits de la ciutat ja que Terrassa és una ciutat diversa que compta amb un percentatge important de població que professa la religió musulmana.
Durant les intervencions de representants d'entitats i associacions es va debatre punts concrets i elaborar missatges adaptats a les necessitats de cada etapa vital (infants, joves, famílies, adults, etc..) que són:
Prevenir aglomeracions i sorolls a l'espai públic (places, carres, parcs, etc.) desprès del trencament del dejú i desprès les pregàries col·lectives.
Garantir el compliment dels horaris comercials establerts a les ordenances municipals.
Minimitzar la generació de brutícia a l'espai públic. 
Prevenir que hi hagi infants no acompanyants a l'espai públic. 
Prevenir molèsties a l'espai públic per garantir el descans del veïnat, sobretot en els horaris establerts a les ordenances municipals. 
Garantir els horaris de descans dels infants, sobretot en període escolar. 
Mantenir l'assistència als centres escolars per part dels infants i adolescents i la seva cura.
Facilitar i motivar que l'alumnat infantil i adolescent mantingui i fins i tot intensifiqui la seva dedicació a l'estudi i a les tasques escolars, ja que es tracta de l'últim període del calendari escolar i per tant, és molt important per superar el curs.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es