miércoles, 13 de abril de 2016

La implicació de les famílies en el procés educatiu dels seus fills

UCIDCAT.INFO Terrassa 13-04-2016 
El passat divendres 18 de març, l’Associació Sociocultural Mediterrània i en col·laboració amb la Comunitat Islàmica Al-Ijlas han organitzat una xerrada socioeducativa en el Centre Cívic President Macià sota el títol “La implicació de les famílies en el procés educatiu dels seus fills” a càrrec de Lídia Rovira, directora de l’escola Marià Galí (Terrassa). Uns dels temes que ha abordat la ponent han sigut:
- El grau de participació dels pares en la formació acadèmica dels seus fills està intrínsecament unit als resultats acadèmics d’aquests. - Les altes expectatives acadèmiques dels pares sobre els seus fills, la supervisió de les tasques i deures relacionats amb l’escola, i la adquisició d’hàbits lectores dintre de la família, son factores que influïen molt positivament sobre el rendiment escolar dels alumnes, independentment de la etapa educativa. 

- Moltes vegades l’èxit escolar té més que veure amb uns hàbits familiars positius com són el fet de dedicar casi tots els dies temps per conversar i realitzar junts de forma habitual un àpat principal, i amb supervisar la tasca escolar, però no estar sempre encima.
- El sentiment de pertinència al centre, la accessibilitat del professorat i la participació dels pares en les activitats que porta a terme la escola son variables que s’associen de forma positiva amb els resultats acadèmics. 
Es una espècie de circuit viciós, on el sentiment de pertinència estimula la participació i al mateix temps la participació genera sentiment de pertinència. I per últim, la directora ha subratllat el fet de que els pares igual que tenen dret a que se’ls reconegui una primacia en matèria d’educació dels seus fills, accedir a la informació escolar concernent als seus fills, efectuar la elecció que millor es correspongui amb les seves conviccions, tenen la obligació d’educar als seus fills de manera responsable i no ignorar-los, comprometre a ser socis de l’escola per la educació dels seus fills, comunicar al centre la totalitat de la informació necessària per assolir els objectius educatius. La xerrada ha sigut molt interactiva per l’alta participació dels assistents al llarg de l’acte posant preguntes, exposar dubtes o expressar opinions, etc. El total de persones que han assistit ha sigut 30.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es