miércoles, 9 de septiembre de 2015

VI Parlament Català de les Religions - Girona

UCIDCAT.INFO Barcelona 09-09-2015 
Barcelona va organitzar el Fòrum Universal de les Cultures al 2004. Dins d´aquest esdeveniment es va incloure el IV Parlament de les Religions del Món organitzat pel Consell del Parlament amb seu a Chicago (Council for a Parliament of the World’s Religions, CPWR) i amb la col·laboració del Centre Unesco de Catalunya. Aquell mateix any AUDIR (Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós) va crear la Xarxa Catalana d´Entitats de Diàleg Interreligiós. Aplega les iniciatives d'una vintena de grups i associacions estables de l´àrea territorial de llengua catalana al Principat de Catalunya, Rosselló, País Valencià, Mallorca i Andorra. 
A partir de 2005 l'AUDIR ha apadrinat la presentació del Parlament Català de les Religions organitzat per diverses entitats de la Xarxa : Barcelona (2005) - Manresa (2006) - Alacant (2007) - Lleida (2009) - Perpinyà (2011) - Girona (2015) 
Vivarium Gerisena forma part de l´AUDIR des del 2005. Des d'aquell mateix any, i inspirat en el Parlament Català de les Religions, Vivarium Gerisena va començar a organitzar unes Trobades de Diàleg Interreligiós i Intercultural a la comarca gironina de l´Alt Empordà que varen tenir força ressò: Garriguella (2005-2006-2007) i Cadaqués (2010-2013).
Seguint el model d'aquestes Trobades, amarades de l'esperit inspirador de Raimon Panikkar, i donat el compromís amb la Xarxa, Vivarium Gerisena ha estat l'escollida per organitzar el VI Parlament Català de les Religions a Girona aquesta propera tardor, en els espais que generosament ha posat a la nostra disposició la Facultat de Lletres de la UdG, al barri vell de Girona, i amb el següent programa:

VI Parlament Català de les Religions 
Signes dels temps, temps de símbols 
Girona, 17 d'octubre de 2015 

En cada època, i més que mai en la complexa actualitat, convé discernir els signes dels temps, però sense perdre'ns en la seva proliferació i exterioritat, i per això és imperativa l'experiència significativa i existencial del temps de símbols, si és que l'ésser humà vol viure amb sentit i plenitud. Convé conèixer i comprendre el món en el qual vivim per fer-hi possible l’encaix de les diverses dimensions, esperances i aspiracions humanes: el benestar i la pau en la nostra llar, oikonomia; el gaudi del sabor i saber de la cultura que ens fonamenta i ens fa créixer, paideia, i l'alliberament en l'espai obert de l'esperit, mysterium. Pelegrinatge des de la superfície del temps vers la seva profunditat i plenitud, un camí de realització que Raimon Panikkar anomenava la secularitat sagrada. Divendres 16: Acte inaugural: concert de Lídia Pujol. 
Dissabte 17: Acollida i presentació: Grup Namaskar de música i cants vèdics. 
Conferència marc: Jordi Pigem. 
Refrigeri: ofert per la comunitat Sikh. 
Diàlegs simultanis: 
 — Silenci: MYSTERION, moderat per Teresa Guardans, amb intervenció de: Abdelwadut Sabaté i Montse Castellà.
 — Paraula: PAIDEIA, moderat per J.Manuel del Pozo, amb intervenció de: Miriam Díez i Carles Duarte.
 — Acció: OIKONOMIA, moderat per Idili Lizcano, amb intervenció de: Àngels Guiteras i Jorge Burdman. 
Langar: àgape amb la comunitat Sikh. 
Dansa: Yumma Mudra (budista) i Michel Raji (sufí). 
Recapitulació dels diàlegs, a càrrec de T. Guardans, J.M. del Pozo i I. Lizcano, amb els contrapunts musicals: Comunitat Israelita Barcelona i Cor-Associació Àkan. 
Assaig de síntesi de la jornada: Ignasi Moreta. 
Dansa clàssica hindú Bharatanatyam: Núria Sala. 
Comiat: intervencions de Jaume de Marcos, president d'AUDIR, i Enric Vendrell, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es