domingo, 8 de febrero de 2015

El President de la C.M. de Terrassa participa a la pregària interconfessional organitzada pel Consell Interreligiós de Terrassa.

UCIDCAT.INFO Terrassa 07-02-2015 
Ahir dissabte, dia 7 de febrer de 2015, el Consell Interreligiós de Terrassa va organitzar una pregària interconfessional sota el lema ‘Religions per la pau’. La jornada va organitzar-se en el marc de la setmana per l’harmonia interconfessional decretada per l’ONU y va tenir com a objectiu donar un exemple que les comunitats religioses de la ciutat estan compromeses amb la convivència. La pregària va tenir lloc a la parròquia de la Sagrada família situada al numero 108 del carrer Faraday. La pregària va ser dirigida per representant de les diferents confessions religioses present a la ciutat de Terrassa com: Brahma Kumaris, Budisme, Fe Bahá’i, Islam, Judaisme y Cristianisme.
Per a Lluïsa Melgares, regidora de ciutadania i Drets Civils: “No només treballen colze a colze i es reuneixen moltes vegades per posar en comú coses com la convivència, sinó que alguna vegada quan alguna ha tingut un problema han tingut la valentia de sortir tots plegats i defensar la llibertat religiosa que hi ha a la nostra ciutat”. El Consell interreligiós de Terrassa darrerament ha tractat temes com l’integrisme violent amb justificacions religioses com els atemptats de París de principi del mes de gener. Per al president del Consell Interreligiós de Terrassa, el Mossèn Esplugues: “Estem en contra de qualsevol tipus de violència. Estiguem d’acord o no amb aquells que diuen el que diuen, però que no poden admetre que això costi la vida de ningú. Hem de procurar millorar les condicions humanes, econòmiques, intel•lectuals i culturals de les persones perquè aquests fets no es tornin a repetir. Condemna absoluta, a més a més, a iniciativa de la comunitat musulmana”. El president de la Comunitat Musulmana de Terrassa, el senyor El Mustapha Ben El Fassi, en la seva intervenció va subratllar la importància de la jornada, condemnant, així, en nom de la comunitat qualsevol fet radical, sigui d'on sigui i sigui de les creences que siguin. Ben el Fassi va demanar en la seva intervenció a tota la societat civil, a les organitzacions, als partits polítics, als governs i a les institucions internacionals de difondre el missatge de pau, de confiança, d'esperança i de solidaritat. “Com a musulmans condemnem i rebutgem tota implicació menors en conflictes armats i encara més quan es maquean amb promeses religioses com està passant en diversos llocs del món.” Ha recalcat Ben el Fassi. La jornada va finalitzar per la intervenció del senyor Enric Vendrell, director de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, que va agrair al consell interreligiós per convidar-li a la jornada, subratllant que la pau al món passa per la pau entre les religions. El senyor Enric, ha fet referència a la recepció del president i la vicepresidenta del govern de la Generalitat als representants de les diferents confessions religioses de Catalunya al Palau de la Generalitat dimarts passat, dient que l'acte representa la voluntat del govern a donar suport a l’harmonia interconfessional entre totes les religions del país. El Consell està constituït per la comunitat Baha’í, la comunitat musulmana, i les esglésies cristianes evangèlica i catòlica.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es