viernes, 16 de enero de 2015

El GTER dona suport a la Comunitat Islàmica de Montmeló per la aparició d’unes pintades improcedents en la porta de la seva Mesquita

UCIDCAT.INFO Joan Hernández 15-01-2015 
A demanda de la comunitat musulmana de Montmeló, i en motiu d'unes pintades improcedents, el GTER va aprofitar el moment per a realitzar una trobada memorable i històrica per aquesta població. Aquest encontre reafirmava el suport i la necessitat de trobament entre les diferents tradicions religioses veïnals, i s'ha posat de relleu que davant la dificultat i els reptes actuals, la col·laboració i el treball conjunt és capdal. L'acte va transcórrer en un clima de total fraternitat, amb preguntes sobre el funcionament de la mesquita, i amanit amb unes pastes y tes que els convidats van poder degustar. Tots els assistents van destacar un fabulós acolliment per part de la comunitat musulmana de Montmeló. Hi van participar persones de la junta i socis de la mesquita, altres membres d'UCIDECAT, la junta del GTER, membres de l'Església Catòlica i de l'Església Evangèlica de Montmeló, de la Diòcesis del Vallès, l'Alcalde de Montmeló, i el Director General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres.
Com a entitats que formen part del GTER, es va reflexionar que ha estat una oportunitat de transformació per establir relacions i lligams entre la mesquita i les altres confessions religioses presents a la ciutat, com agents actius de convivència i de Pau. Hi ha la intenció de continuar amb aquestes trobades. Així mateix, en moments convulsos esperem que aquesta iniciativa d'enfortir llaços i cooperació sigui d’inspiració per a d'altres comunitats. Un agraïment a la gent de Montmeló i, com a comunitats que formeu part del GTER, us hi esperem!

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es