viernes, 19 de diciembre de 2014

La Comunitat Islàmica de Mataró Al Ouahda presenta la seva memòria d'activitats 2014

UCIDCAT.INFO Barcelona 19-12-2014 
Ahir dijous, dia 18 de desembre de 2014, la Comunitat Islàmica de Mataró Al Ouahda va presentar la seva memòria d'activitats de l'any 2014. L'acte va tenir lloc a la sala d'actes de la Fundació Lluro situada al carrer Santa Teresa número 61 de la ciutat de Mataró des de les 19:00h fins a les 20:30h. L'acte va comptar amb la intervenció del director de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el senyor Enric Vendrell, el primer tinent de l'alcalde de Mataró, el senyor Joaquim Fernàndez i el senyor Xavier Mante en representació de Justícia i pau del maresme.
La taula rodona ha estat dirigida per Mouad Ayadi, membre de la comunitat islàmica de Mataró, que en la seva intervenció va agrair als assistents i als representants de les diferents administracions que han acudit a l'acte. El senyor Vendrell en la seva intervenció va destacar el treball que està duent a terme la direcció general d'afers religiosos per donar suport a les diferents confessions religioses presents a Catalunya perquè s'integrin en la societat, insistint que, una positiva integració passa per les diferents confessions a l'hora de projectar les seves pràctiques religioses en la societat. El senyor Joaquim en la seva intervenció va felicitar a la comunitat Islàmica Al Ouahda pel treball i l'esforç que està duent a terme per integrar als seus membres en el teixit associatiu de la ciutat de Mataró. El primer tinent d'alcalde va expressar la disposició i la voluntat de l'ajuntament a col•laborar amb la comunitat pel bé dels ciutadans i en pa
rticular pel bé dels membres de la comunitat. Mohamed El Ghaidouni, en la seva intervenció va felicitar a la comunitat per l'excel•lent treball dut a terme durant l'any 2014 i que ha quedat reflectit en la seva memòria. El Ghaidouni va subratllar que, la normalització i la visibilitat de la pràctica religiosa islàmica en la societat queda condicionada a les maneres en qui les comunitats projecten aquesta pràctica religiosa. Hem de projectar un islam des de la seva dimensió cultural, social i lúdica i no tancar-nos en els llocs de culte limitant així la pràctica religiosa musulmana al privat; ha subratllat El Ghaidouni. El senyor Xavier Mante i després d’agrair als membres de la comunitat per convidar-li a formar part de la taula rodona ha subratllat que justícia i pau i des d'anys porta col•laborant amb la comunitat per fomentar el diàleg interreligiosos a la ciutat i potenciar les relacions entre les diferents confessions religioses existents a la ciutat de Mataró. Ayadi va concloure l’acte dient “fem barri fem ciutat”, insistint en el treball continu i en la implicació dels membres de la comunitat en el teixit associatiu de la ciutat preocupant-se de tot allò que pugui afectar la convivència entre els ciutadans de Mataró.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es