viernes, 16 de mayo de 2014

La violència a l’àmbit de la llar: entre la intervenció, la prevenció i el tractament.

UCIDCAT.INFO Manresa 16-05-2014 

El dia 14/05/2014 la Comunitat Islàmica de Manresa amb la col·laboració de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, L´Ajuntament de Manresa i amb el suport de la Fundació Pluralisme i Convivència ha organitzat una xerrada sota el títol:  “la violència a l’àmbit de la llar: entre La intervenció, la prevenció i el tractament”. Aquesta xerrada s’ha impartit per part del Grup d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra de Manresa. Les agents han realitzat la seva xerrada a la mesquita Mosaab Ibn Omaïr de Manresa, la qual va comptar amb un nombre considerat de dones que han assistit i han atès la xerrada amb molt interès.

Les agents han començat la seva xerrada explicant en què consisteix la violència i quins són els seus tipus. Així com parlar del començament de les situacions violentes, com sorgeixen, el seu procés, com acaben aquestes situacions i els danys que causen a nivell físic, emocional i també social, ja que deixen un impacte no només a nivell de la salut física sinó que també psicològica que molts cops és molt més profunda i difícil de recuperar-se’n.
De la mateixa manera, les agents han aclarit els processos que se segueixen un cop registrada una situació de violència, el seguiment que se’n fa, la protecció que es garanteix per la víctima i el suport i serveis que es presten des dels diferents equipaments públics de la comarca del Bages, atès que els mossos d’esquadra situats a Manresa atenen la població de tota la comarca del Bages i no només del municipi de Manresa, ja que el seu servei s’adreça a qualsevol persona (dones, homes, gent gran, etc) que necessita una intervenció per tal que pugui prevenir, intervenir i tractar aquest tipus de circumstàncies.
Tanmateix, s’ha comptat amb el suport visual per tal que la comprensió dels continguts sigui màxima, així com s’ha visualitzat un vídeo en el què diferents dones expliquen la seva experiència, les seves pors i les solucions a les que han optat per sortir de tal situacions.
El Grup d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra no només realitzen unes intervencions un cop es dóna la violència sinó que també fan actuacions de prevenció com és el cas d’aquesta xerrada, de manera que es dirigeixen també a instituts per tal de conscienciar els adolescents d’aquests aspectes.
Per finalitzar les agents han sigut convidades per compatir un esmorzar amb les assistents que han sigut les mateixes que han col·laborat i han preparat diferents tipus de pastissos  per tal de compartir un espai agradable amb les agents.
En definitiva, aquesta xerrada ha sigut una xerrada de molt interès i ha guanyat la satisfacció de les dones que un cop més assisteixen a una altra xerrada de la sèrie de xerrades i conferències que es realitzen per part de la comunitat Islàmica de Manresa.

No hay comentarios:

C/ Jaén 34 Baixos, Esquerra, 08226 Terrassa (Barcelona) , Tef. 0034 650 452 471 Email. ucidcat@yahoo.es